Total Gymnastics leert peuters en kleuters beter bewegen

Jong geleerd is oud gedaan is het gezegde, maar gaat dat nog altijd op? We brengen onze kinderen naar de sporten waar ze plezier beleven, maar uit onderzoeken blijkt dat de grondmotorische vaardigheden van een gemiddeld kind matig tot slecht te zijn. Kinderen moeten daarom eerder en beter leren bewegen, het liefste nog voor de basisschool. Te weinig of slecht bewegen kan op latere leeftijd problemen veroorzaken.

Dat willen we voorkomen. We introduceren het JungleGym voor kinderen van twee tot en met zes jaar. In twintig uur leren we peuters en kleuters de basisbeginselen van bewegen. Bij Total Gymnastics, in samenwerking met buitenschoolse opvang en het basisonderwijs.

Wat ons betreft is een JungleGym diploma straks net zo normaal als het Zwemdiploma

Wubs: "Kinderen leren steeds sportspecifieker bewegen, maar daardoor bouwen we steeds meer bescherming om kinderen heen. Specificeren is steeds meer van steeds minder. Daardoor ontwikkelt de echte basis van bewegen zich steeds minder. Het gevolg is dat als kinderen alleen gaan voetballen of hockeyen, vaak de juiste motoriek ontbreekt. Ze hebben niet geleerd hoe ze veelzijdig kunnen bewegen en al snel verdwijnt het plezier. Daarom streven we er naar om ieder kind tussen de twee en de zes jaar de basisbeginselen van bewegen bij te brengen. Kinderen die deelnemen aan JungleGym, boeken progressie op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein."

Inschrijven

Is uw kind in de leeftijd van 2 t/m 4 jaar, dan kunt u zich inschrijven door het onderstaande formulier in te vullen. Wij zullen vervolgens contact met u opnemen om uw inschrijving definitief te maken.

Gewenste dag/ tijdstip