Total Gymnastics leert peuters en kleuters beter bewegen

Jong geleerd is oud gedaan is het gezegde, maar gaat dat nog altijd op? We brengen onze kinderen naar de sporten waar ze plezier beleven, maar uit onderzoeken blijkt dat de grondmotorische vaardigheden van een gemiddeld kind matig tot slecht te zijn. Kinderen moeten daarom eerder en beter leren bewegen, het liefste nog voor de basisschool. Te weinig of slecht bewegen kan op latere leeftijd problemen veroorzaken.

Dat willen we voorkomen. We introduceren het Nijntje Beweegdiploma voor kinderen van twee tot en met zes jaar. In twintig uur leren we peuters en kleuters de basisbeginselen van bewegen. Bij Total Gymnastics, in samenwerking met buitenschoolse opvang en het basisonderwijs.

 

Wat ons betreft is het Nijntje Beweegdiploma straks net zo normaal als het Zwemdiploma

Wubs: "Kinderen leren steeds sportspecifieker bewegen, maar daardoor bouwen we steeds meer bescherming om kinderen heen. Specificeren is steeds meer van steeds minder. Daardoor ontwikkelt de echte basis van bewegen zich steeds minder. Het gevolg is dat als kinderen alleen gaan voetballen of hockeyen, vaak de juiste motoriek ontbreekt. Ze hebben niet geleerd hoe ze veelzijdig kunnen bewegen en al snel verdwijnt het plezier. Daarom streven we er naar om ieder kind tussen de twee en de zes jaar de basisbeginselen van bewegen bij te brengen. Kinderen die deelnemen aan het Nijntje Beweegplan, boeken progressie op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein."

Nijntje aan de ringen

Keurmerk

Voordat Total Gymnastics het Beweegdiploma tot uitvoering mocht gaan brengen, heeft de leiding een opleiding moeten volgen die uiteindelijk resulteerde in het officiële keurmerk, erkend door de KNGU. De KNGU ziet onder andere toe op het gebruik van het juiste lesmateriaal, kwaliteit van technisch kader en regelmatige frequentie van de lessen.

Het Nijntje beweegdiploma bestaat uit 2 blokken van 20 lessen. De Kinderen starten met Nijntje Beweegdiploma 1 en kunnen daarna doorstromen naar Nijntje Beweegdiploma 2. Aan het einde van elke blok wordt het diploma op een feestelijke manier uitgereikt aan de kinderen. Echt een diploma waar ze trots op kunnen zijn.

De kosten voor het Nijntje beweegdiploma zijn per maand 22,50 euro

Kijk voor meer algemene informatie over het Nijntje Beweegdiploma op www.beweegdiploma.nl

Inschrijven

Is uw kind in de leeftijd van 2 t/m 4 jaar, dan kunt u zich inschrijven door het onderstaande formulier in te vullen. Wij zullen vervolgens contact met u opnemen om uw inschrijving definitief te maken.

Gewenste dag/ tijdstip